Nieuws

De zomer is begonnen! Dit betekent warm weer, vakanties, goed humeur en voor de woningmarkt een drukke periode. De zomermaanden zijn namelijk relatief druk vergeleken met de andere maanden. Men kiest voor het verbouwen van de woning maar ook om afscheid te nemen van hun woning. Daar helpen wij graag bij. We duiken er wat dieper in met deze mail.

De zomer is begonnen! Dit betekent warm weer, vakanties, goed humeur en voor de woningmarkt een drukke periode. De zomermaanden zijn namelijk relatief druk vergeleken met de andere maanden. Men kiest voor het verbouwen van de woning maar ook om afscheid te nemen van hun woning. Daar helpen wij graag bij. We duiken er wat dieper in met deze mail.

In het nieuws...

In de huidige huizenmarkt is het moeilijk om een woning te vinden, en te krijgen. Lees het verhaal van Hans de Jong uit Amersfoort. Lees hoe hij een woning vond én hoe hij zijn woning verkocht via Drenth Makelaars. Hans is vijftigplus en wilde kleiner gaan wonen met zijn vrouw. Zoals zoveel vijftigplussers woonden ze in een te groot huis nu de kinderen uit huis zijn...

Lees het volledige verhaal op de site van de Stad Amersfoort: https://www.destadamersfoort.nl/lokaal/wonen/1040253/een-fijne-toekomstbestendige-optie

Huis aan het zoeken in de Regio Amersfoort en omstreken?

Ons aanbod blijft constant veranderen, dus lichten we hier enkele huizen uit. Laat het ons gerust weten in welke wijk jij een huis zoekt. En kijk op de website voor ons gehele aanbod:

    

  

 

Sander aan het woord...

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent voor velen van ons de perfecte tijd om te verbouwen. Maar als makelaar hoor ik vaak de vraag: “Moet ik nu investeren in duurzame verbeteringen aan mijn woning? Krijg ik mijn investering wel terug?” Het is een vraag die menig huiseigenaar uit zijn slaap houdt, en begrijpelijk ook. Duurzame verbouwingen zoals het plaatsen van kunststof kozijnen, zonnepanelen, en spouwmuurisolatie zijn aanzienlijke investeringen die een grote impact kunnen hebben op zowel je comfort als je portemonnee.

Vanuit mijn ervaring als makelaar weet ik als geen ander de voor- en nadelen van investeren in duurzaamheid versus het behouden van een woning die nog werk nodig heeft. Ik zet hieronder uiteen wat in mijn ogen de 4 voordelen en nadelen zijn van duurzaam verbouwen.

De voordelen van duurzaam verbouwen

  • Verhoogde woningwaarde: Duurzame verbeteringen kunnen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Kopers zijn steeds meer op zoek naar energiezuinige huizen die lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk hebben. 

  • Lagere energiekosten:Investeringen zoals zonnepanelen en spouwmuurisolatie verlagen je maandelijkse energiekosten. Dit kan op de lange termijn een grote besparing opleveren, wat de initiële investering rechtvaardigt.

  • Comfort en gezondheid: Verbeterde isolatie en ventilatie zorgen voor een comfortabeler en gezonder binnenklimaat. Dit verhoogt niet alleen je woonplezier maar kan ook je gezondheid ten goede komen.

  • Toekomstbestendig:Duurzaamheidsmaatregelen maken je woning toekomstbestendig. Met de toenemende focus op klimaatverandering en duurzaamheid, zullen energiezuinige huizen waarschijnlijk in de toekomst nog meer in trek zijn.

De nadelen en uitdagingen van duurzaam verbouwen

  • Hoge aanvangskosten: De initiële investering voor een duurzame verbouwing kan hoog zijn. Dit is een belangrijk punt van zorg voor veel huiseigenaren.

  • Onzekerheid over terugverdientijd?: Hoewel duurzame verbouwingen op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn, kan de terugverdientijd variëren. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en eventueel advies in te winnen om een realistische verwachting te hebben.

  • Potentiële ongemakken: Verbouwingen kunnen stressvol zijn en voor overlast zorgen. Het is essentieel om een goede planning te hebben en te kiezen voor betrouwbare aannemers.

Is het echt de moeite waard?

Of je nu besluit om te investeren in duurzame verbeteringen of niet, hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie, budget en toekomstplannen. Als je van plan bent om langere tijd in je huis te blijven wonen, kunnen de voordelen van lagere energiekosten en verhoogd wooncomfort zwaar wegen. Ben je echter van plan om op korte termijn te verhuizen, dan is het belangrijk om na te denken over welke verbeteringen de meeste waarde toevoegen bij de verkoop.

Bij Drenth Makelaars merken we dat kopers steeds meer waarde hechten aan duurzame elementen in een woning. Dit kan een significante rol spelen in hun beslissing en bereidheid om een hogere prijs te betalen. Het kan dus zeker lonend zijn om te investeren in duurzaamheid, mits goed doordacht en uitgevoerd.

Mocht je twijfels hebben of behoefte hebben aan advies over welke investeringen de meeste waarde toevoegen aan jouw woning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder om de beste keuzes te maken voor jouw situatie.

Geniet van de zomer en veel succes met je verbouwplannen!

Komende maand

De zomer betekent ook dat we op de huizenmarkt veranderingen kunnen verwachten. De zomermaanden staan vaak bekend als een actieve periode op de huizenmarkt, waarin veel mensen besluiten om te verhuizen. Het aangename weer en de vakantieperiode bieden de ideale gelegenheid voor huizenjagers om op zoek te gaan naar hun droomhuis.

Het nieuwe regeerakkoord brengt veranderingen op het gebied van wonen met zich mee. De woningbouwplannen van het huidige kabinet worden zo veel mogelijk doorgezet, met een nadruk op het creëren van nieuwe plekken voor grote nieuwbouwwijken. Ook is er aandacht voor de huurmarkt, waarbij huren na 2026 met niet meer dan de consumentenprijsindex mogen stijgen. De hypotheekrenteaftrek blijft voorlopig ongewijzigd, terwijl bij de ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties prioriteit wordt gegeven aan woningbouw boven windmolens.

Zoals altijd is de huizenmarkt in volle beweging en volgen wij het nieuws voor jou op de voet. Wij blijven op de hoogte en spelen in op bewegingen in de markt en de seizoenen. We doen dit al jaren en zullen dit nog vele jaren doen :) Wil je een keer praten? Neem dan contact op met ons.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, of vraag een gratis waardebepaling aan voor je huis.

Wil jij je woning kopen of verkopen met Drenth makelaars?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, of vraag een gratis waardebepaling aan voor je huis.

Bij Drenth Makelaars blijven we ons inzetten om je te begeleiden bij de zoektocht naar jouw ideale huis in de regio Amersfoort en omstreken.

Met warme groeten,

Namens Drenth Makelaars

Sander van Dronkelaar

 

Bij Drenth Makelaars zijn we ervaren in het aanpassen naar iedere situatie. We staan klaar om je te helpen bij zowel het kopen als verkopen van jouw huis, in een markt die continu in beweging is. Met onze persoonlijke benadering en diepgaande kennis van de lokale markt, zorgen we keer op keer voor succes.

Review

Review

Uitgelicht aanbod

Actueel woningaanbod regio Amersfoort

Bekijk ons volledige aanbod